Corrosieonderzoek, breukanalyse, schadepreventie

Lekkende waterleidingen en opslagtanks, scheuren of breuken van bouten en haken, constructies die zonder aankondiging falen; dagelijks worden particulieren, overheid en bedrijven geconfronteerd met allerhande schade. In veel gevallen is het onontbeerlijk om de oorzaak van die schade te achterhalen, niet alleen om de aansprakelijkheid te bepalen, maar eerst en vooral om na te gaan hoe in de toekomst een gelijkaardige schade kan worden voorkomen.

Schadepreventie start bij Materials Consult. Wij achterhalen voor u de aard en oorzaak van schade aan metalen, lassen en deklagen. Vanuit die kennis werken we, samen met u, naar een preventieplan. Beter nog, advies inwinnen voorafgaand aan installatie is de beste vorm van preventie.

Wij zijn er voor u ... samen met u.

Image
Image
Image
Image

Een greep uit onze ervaring

Een chemisch bedrijf kampte met afzettingen in en de aantasting van een reactorvat. Na analyse bleek de oorzaak te liggen bij interkristallijne corrosie van de roestvast stalen wanden.

Een klassiek stalen opslagtank voor petroleumproducten vertoonde lekken ter hoogte van een lasverbinding. De oorzaak lag in de combinatie van enkele lasfouten (randinkarteling, poriën) en het optreden van corrosie-onder-isolatie (CUI).

Een pomphuis vertoonde ernstige slijtage. Na analyse bleek het een abrasieve slijtage te betreffen die te wijten was aan het afbreken van kleine deeltjes hardmetaal elders in de pomp.

Een overslagbedrijf werd geconfronteerd met een kettingbreuk. Na verdere analyse bleek het een vermoeiingsbreuk te zijn, te wijten aan het systematisch verkeerd aanslaan van de lasten.

Wenst u een beroep te doen op onze diensten of te vernemen hoe wij u kunnen helpen?

Contacteer ons op +32.(0)16.40.21.53 of via info@materialsconsult.be.

Van harte WELKOM!

Over Materials Consult

Materials Consult bv
Malendriesstraat 70
3370 Boutersem
KBO/BTW (BE)0878.593.930

Search