Veilig spelen

DSCN4475bUitjes naar wervelende pretparken, avontuurlijke speeltuinen en prachtige fietstochten sieren de agenda voor nog een week Paasvertier. Of misschien pikt u al een eerste openluchtconcert of een buurtfeest mee? Heerlijke vooruitzichten vol entertainment voor nu, maar ook voor die grote vakantie die al in de verte lonkt.

U bent er rotsvast van overtuigd dat uw kroost en uzelf van al dat heerlijks gaan genieten in de meest veilige omstandigheden, en dat is ook het minste wat u van alle betrokkenen in de entertainmentsector mag verwachten. Ook Materials Consult draagt regelmatig zijn steentje bij aan de integriteit en veiligheid van installaties die u en uw dierbaren moeten toelaten om u in een cocon van veiligheid te amuseren.

Enkele cases ter illustratie van hoe wij u helpen om veilig en kwaliteitsvol entertainment te beleven:

  • Een ritje op het reuzenrad: Als adviseur in verband met corrosiepreventie waren wij betrokken bij het ontwerp van de passagierscapsules voor een reuzenrad dat nog spectaculairder oogt dan de London Eye.
  • Een boeiend museumbezoek: Ook spectaculair is het ontwerp van een nieuw museum vlak bij zee, strand en duinen. Materials Consult werd gevraagd om advies te geven bij de corrosierisico’s van de stalen constructie in een dergelijke maritieme omgeving.
  • Rocken tijdens een concert: Innovatie in de podiumbouw betekent ook de ontwikkeling van nieuwe montagesystemen. Materials Consult werd gevraagd om te assisteren bij het opstellen en uitvoeren van een testprogramma voor een nieuw type montagepennen voor podiumconstructies.
  • Een frisse duik in het zwembad: Ook in de zwembadsector is schadepreventie van cruciaal belang. Zo werd Materials Consult onlangs nog gevraagd om in het kader van een corrosieonderzoek te controleren of de samenstelling van de materialen waaruit de springblokken en relingen werden vervaardigd conform het lastenboek was. In een ander zwembaddossier was er sprake van lekkages ter hoogte van lasnaden en werden we betrokken bij de oorzaakanalyse (RCA = Root Cause Analysis), in het bijzonder wat betreft de oorzaken van het scheuren aan de lasnaden.
  • Een fietstocht tussen bloesems, bomen en weiden: Ook in de fietsrecreatie loopt er wel eens iets mis, gaande van een ketting die afloopt tot ernstige breuken. Zo werd Materials Consult o.a. betrokken bij de breukanalyses van een stalen stuurpen en een aluminium fietskader.
  • Springen maar: Een eigenaar-verhuurder van springkastelen bestelde een vergelijkende studie van de sterkte van verschillende vezelversterkte kunststofsheets die door diverse leveranciers worden gebruikt voor de productie van springkastelen.

Wilt u meer detail over deze en andere dossiers te weten komen? In de loop van de volgende maanden gaan we er in enkele specifieke case-fiches verder over uitweiden. VOLG NU onze updates op facebook, Linkedin of onze webpagina en beleef als eerste onze nieuwigheden!

Over Materials Consult

Materials Consult bv
Malendriesstraat 70
3370 Boutersem
KBO/BTW (BE)0878.593.930

Search