Geschiedenis, onze en andere culturen, kunst als deel van de cultuur en ... materialen:

Verenigd in een oosters olifantje, gegoten uit lood en dan beschilderd met allerhande verfsoorten. Prachtige kleuren dankzij allerhande pigmenten, gemaakt met behulp van vele andere materialen.

Materialen zijn van alle tijden, van alle culturen, voor alle mensen.

De passie voor de materiaalkunde is wat "Materials Consult" heeft doen ontstaan en dagelijks drijft. Wij helpen particulieren, overheid en industrie om bijkomend inzicht te krijgen in de fascinerende, maar tegelijk complexe wereld van de materialen. Opgebouwd uit microscopisch kleine bouwstenen spelen zij via hun vorm, sterkte, kleur enz. een belangrijke rol in ons dagelijks leven.

Een voorbeeld: Waarom 'roesten' auto's en wat kunnen we er aan doen? Of uit welke materialen kunnen we de ovenpijpen maken waarlangs verbrande biomassa onze groene energie produceert?

Schade-analyses, materiaalselectie, adviezen over materiaalgebruik, de inspectie en het testen van uw materialen , daarvoor kan u bij ons terecht. Verken rustig onze website en laat ons weten waar we u mee kunnen helpen.

U bent van harte welkom! 

 

Dr. ir. Frans Vos

Stichter en Zaakvoerder Materials Consult

Naast stichter en zaakvoerder van Materials Consult is Frans Vos ook actief als gastdocent aan de KU Leuven en dit aan de opleiding Master of Welding Engineering, de opleiding tot lasingenieur. Hij doceert er onder andere 'corrosie en erosiepreventie', 'spanningen en vervormingen bij lassen', 'lassen van aluminiumlegeringen' en 'verbinden van kunstoffen'. 

Sinds 2013 is Frans Vos eveneens bestuurslid van de Bond voor Materialenkennis, een ledenorganisatie voor Nederlandstalige materiaaldeskundigen uit Nederland en België.  In 2017 werd hij eveneens verkozen tot Honorary Treasurer van de Federation of European Materials Societies (FEMS) en dit met ingang vanaf 1 januari 2018.


Image

Search